Betrouwbare informatie over kanker

 In Nieuws

Het portaal www.kanker.info biedt een oplossing voor dit probleem. Het bevat een selectie van links naar Nederlandstalige webpagina’s over kanker, die zijn geselecteerd op basis van vier toetsingscriteria: betrouwbaarheid, actualiteit, meerwaarde en toegankelijkheid.
Het portaal is opgezet door KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC) en is bedoeld voor mensen met kanker, hun naasten en zorgverleners. De redactie bestaat uit zowel inhoudsdeskundigen van deze organisaties als vrijwilligers van de patiëntenorganisaties.

Eenvoudig zoeken
U kunt snel en eenvoudig zoeken op een combinatie van kankersoort en thema, zoals ‘vroege opsporing’, ‘behandeling’ of ‘leven met kanker’. Ook kan gezocht worden op trefwoord. De belangrijkste Nederlandstalige informatie over kanker is hiermee toegankelijk gemaakt op één adres.
Het portaal biedt niet alleen informatie over kanker; het kan ook een hulpmiddel zijn bij de communicatie tussen patiënten en zorgverleners. Als patiënt heeft u bijvoorbeeld toegang tot de behandelrichtlijnen en artsen kunnen zien welke informatie er voor patiënten beschikbaar is. Kijk dus op www.kanker.info!

Bron: Vereniging van Integrale Kanker Centra, mei 2005

Recent Posts

Leave a Comment